Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Godt nyttår! Festgudstjeneste på Eigerøy

 
Tekst: Siri Johannessen. Foto: Alf Georg Østebrøt
 

Forrige helg var det 1. søndag i advent. Dette er første søndag i kirkeåret. For fjerde år på rad var alle kommunens 6.klassinger invitert til å feire nyttår sammen med frivillige og ansatte i kirken. 


Og for en feiring det ble! 34 glade 11-åringer kom til Eigerøy arbeidskirke til kl 17 lørdag 30. november. Den første samlingen var i våpenhuset, hvor vi lærte hvorfor kirken har et slikt rom, og alle la fra seg sine ”våpen” i form av sårende ord og blikk. Alle fikk et ansvar for å se hverandre og gi gode ord – noe som ble imponerende fulgt opp gjennom helgen. Deretter var det samling med lettere sjenerte unger for å lære Lys Våken-sangen (se www.lysvaken.no ), etterfulgt av kjekke bli-kjent leker. Det er morsomt å se hvordan stemningen mykes opp av å få bevege seg litt og tulle sammen. De aller fleste sang av full hals da vi igjen sang Lys Våken sangen etter lekene.
 

lys våken 2013 2.jpg

LYS VÅKEN: Mange godt lys våkne jenter og gutter. 
 

Kirkerom og snacks

I løpet av lørdag ettermiddag og kveld var det gruppevis omvisning i noen av kirkens rom; selve kirkerommet, sakristiet og bønnerommet. De fikk lære om den særegne altertavlen, om kirkeårets farger, oppdekkingen av alteret, nattverden, bønn og dåpen, blant annet. Og de fikk slå seg løs og vise mange talenter på instrumentene og ved mikrofonene. Deltagerne var positivt nysgjerrige, og ville gjerne lære eller vise hva de allerede kunne. Senere hadde vi god mat og drikke, de fikk løpe av seg masse energi i gymsalen, og vi hadde gruppevise aktiviteter. Av det de kunne velge å delta på, var baking til kirkekaffe (deilige muffins og herlig surmelkssjokoladekake), pynting til gudstjeneste (flotte oppsatser og adventsstake), dramatisering (gode skuespillere) og sang (flinke forsangere). De delte fint på snacksen som var kjøpt inn på lørdags kveld, og fikk blodsukkeret godt opp før de stelte seg for kvelden og la frem soveposer og madrasser. 

Fra ca kl 01.30 var det forholdsvis rolig, og vi lederne som overnattet fikk litt blund på øynene. Det er takknemlig å ha ungdomsledere som kan, og gjerne vil, holde seg våken natten gjennom for oss som begynner å bli voksen og trenger å sove! 

lys våken 2013 1.jpg

GUD ELSKER DEG: Alle som kom på gudstjenesten fikk en lapp med en oppmuntrende tekst.

 

Lys Våken-gudstjeneste

Søndagen var det imponerende at vi burde hatt vekkerklokke på, for det endte med at vi ledere måtte vekke ungene kl 08. Men frokost ble det på alle, og etter pakking av soveposer og madrasser var det å øve på fellessang, drama, sanger til gudstjenesten, og prosesjon med dekking av alter, før gudstjenesten. 

Kirken var nesten fullsatt med søsken, foreldre og besteforeldre, med flere, på gudstjenesten! Det ble fest, og alle 11-åringer fikk bidra med sitt. Prekenteksten var om Jesus som red inn i Jerusalem på et esel, også kjent fra palmesøndag. Alf Georg hadde en fin tale hvor han snakket om at vi gjerne vil streve etter å bli populære, og dermed trykker andre ned for å opphøye oss selv. Bør vi heller lete frem det gode i oss selv og andre? 

Kirkekaffen ble en suksess, og Lys Våken ble avsluttet. Nå gleder vi som er så heldige å få være med hvert år oss til neste gang det er Lys Våken! Da er det dere som går i 5. klasse nå som blir invitert. Jeg tror at dersom dere spør de som var i år om det var gøy, vil dere få et enstemmig JA! TAKK til dere jenter og gutter i 6.klasse som var med oss – det var dere som gjorde helgen og nyttårsfeiringen så god! 


 
 

.