Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Stillhet, krybber, engler og musikk

Marit Fimland
 

kirkedør åpen.jpg

 

Man skulle nesten tro det er Betlehemsmarkene for om lag 2000 år siden som er beskrevet i overskriften her, og selv om forbindelsen er der: Her dreier det seg om annerledesrommet midt i Julebyen: Egersund kirke. Velkommen inn – til krybbeutstilling, engleverksted, musikk - eller til en fredelig «bare være»-stund i kirkebenken med en kopp varm te eller kaffe.
 

Adventstida i Egersund er preget av Julebyen, som er åpen to langhelger, fra torsdag 4.– søndag 7. desember, og fra torsdag 11.– søndag 14. desember. Julebyen syder av travelt liv disse dagene, men i utkanten av boder og folkehav finnes et annerledesrom som også har åpne dører disse dagene: Egersund kirke. 

Den første torsdagskvelden, 7. desember, er det kulturkveld i kirken; «Himlen i min favn» av og med Hege Hunsager Andresen, en vakker forestilling til ettertanke i adventstiden.  Gjennom fortalte og dramatiserte bibeltekster, musikk, sang og dans formidles historien om Maria og Jesu fødsel. 

Julekrybbehelg

De som vil se årets julekrybbeutstilling, må som i fjor kjenne sin besøkelsestid! Den vil det kun være mulig å se den første helgen, fra 4.-7. desember. Da kan man se julekrybber fra mange land, flere selvlagde krybber av Christoffer Songe, og julekrybben med nissen som tilber Jesusbarnet vil også være et trekkplaster. Sistnevnte eies av Arnt Olav Klippenberg. Hvis nysgjerrige sjeler lurer på hvorfor to utstillingsdokker i sine ulike bestanddeler ble båret inn i kirka en mørk novemberkveld for et par uker siden, så er forklaringen enkel: Det var bare Maria og Josef som skulle på plass! En stor julekrybbe i full størrelse er utstilt begge helgene. Kreative, små fingre (med eller uten voksen hjelp) kan få bidra med å klippe ut engler i engleverkstedet begge helgene. 

Konserthelg

Den første søndagen, 7. desember, er det stemningsfull lysmesse om kvelden. Den andre Julebyhelgen har kirken kortere åpningstider, for da dominerer konsertene på kveldstid – med «de Leidland til Betlehem», og med «finalen» og den tradisjonelle julekonserten med Egersund Musikkorps og Egersund Mandssangforening søndags kveld. Tårnmusikere er på plass også dette året, enten det er med sekkepipe, saksofon, trompet eller andre blåseinstrumenter. Ole Iversen, Johnny Raugstad, Martin Mossige og Kjell H. Johannessen og en blåsergruppe fra Misjonskorpset vil lage godlyd fra kirketårnet utover Julebyen til bestemte tider.  

Følg med på Julebyens nettsider eller på annonser for nærmere detaljer. – Og selvfølgelig går det an å benytte sjansen til å bare være innomhus og varme seg i kirken, tenne et lys, be en bønn, sitte ned i stillhet og kjenne på fred og ro. Det vil være mulig å lære mer om kirkerommet og få med seg et bønnekort. På søndagene er det adventsgudstjeneste om formiddagene. Velkommen til annerledesrommet i Julebyen!

 

JULEBYEN: 

4. desember (16:00 - 20:00)
5. desember (16:00 - 20:00)
6. desember (10:00 - 18:00)
7. desember (12:00 - 18:00)

11. desember (16:00 - 20:00)
12. desember (16:00 - 20:00)
13. desember (10:00 - 18:00)
14. desember (12:00 - 18:00)
 

JULEKRYBBER

Det blir utstilling av julekrybber 4.-7.desember. En stor julekrybbe i full størrelse vil stå utstilt begge helgene.

betlehem.jpg


GUDSTJENESTER, KONSERTER og KULTUR

* Torsdag 4.desember kl 19.30: Kulturkvelden "Himlen i min favn" med Hege Hunsager Andresen. Historien om Maria og Jesu fødsel. Kr 100,-

* Søndag 7.desember kl 11.00: Gudstjeneste med dåp og nattverd. Fred L.Klungland

* Søndag 7.desember kl 18.00: Lysmesse med konfirmantene. Ingun S.Barane og Hedvig C.Karlsen

* Fredag 12.desember kl 19.30: Konserten "Fra Julabyen til Betlehem"

* Lørdag 13.desember kl 19.30: Konserten "Fra Julabyen til Betlehem"

* Søndag 14.desember kl 11.00: Gudstjeneste med dåp. Ingun S.Barane

* Søndag 14.desember kl 18.00: Julekonserten med Egersund Musikkorps og Egersunds Mandssangforening. kr 100,-
 

Julekrybber, dekorasjoner og varme drar folk til kirken.
 

åpen kirke.jpg

 
 

.